Baaaaali !

Idag är det precis en månad kvar tills jag och Andrea åker till Bali, det är verkligen helt sjukt hur fort tiden går! Med andra ord dax att planera resrutt, packning och allt sånt där, vilket vi har gjort ikväll. Känns otroligt bra och alldeles lagom. Inte tusen resstopp men inte heller så att man tröttnar på ett ställe.
Vi kommer att börja på Kuta, bleka och ivriga ska vi ge oss på surfing. Undrar verkligen hur det ska gå, men lite blåmärken har ingen dött av! Här möter vi också upp Moa, Hanna och Sanna som börjar sin långa resa på Bali.
Vi (iaf jag och Andrea) fortsätter sedan ett par dagar på stranden i Sanur och Lembongan. Därifrån åker vi lite inåt till Ubud och kulturen. Sedan till Munduk vilket nog kommer bli lite av utmaningen. Otorliga vyer men ansträngande trekking! Kommer bli extremt intressant att se vad detta område har att erbjuda.
Från Munduk åker vi till Ahmed som skall vara ett litet, lugnt och väldigt vackert ställe. Ett par dagar där i lugnet innan vi åker till Gili-islands för den sista dryga veckan. Jag längtar så fruktansvärt mycket nu

Denna helg har annars varit ganska lugn. Vi var i och för sig ute i fredags! Jag, Emmie och Frida hade biljetter till Oskar Linnros på Parken men konserten blev inställd.. Blev istället en helkväll med Andrea, Lisa, Carro Sultan och Hans. Drink-party hos Lisa och Emmie och sedan Styrbord Babord -bra kväll!

Lördagen var en lång, lugn dag. Låg i sängen halva dagen, laga Moussaka i mängder för veckans matlådor och hade ost&kex&film-mys med tjejerna på kvällen. Blev också ett par turer till stan för lämning och hämtning av mor på discofest. Inte varje dag man ser 40-plussare i hockeyfrilla, silkskjorta, zebratights och platåskor. En syn kan jag säga!

Idag fick jag till en jätte god kycklingwok som jag tänkte skriva ner receptet på. Efter önskemål från Frida :)

Ca 4 portioner (perfekt matlåde-mat!)
2 stora kycklingfiléer
4 "rutor" nudlar
ca en halv, liten vitkål
två morötter
4 salladslökar
en paprika
en chilifrukt
2 ägg
cashewnötter
kycklingfond/buljong
sweet chilisås
fisksås
soja
jordnötssmör
vatten

Dela kycklingen i små bitar och koka några minuter i vatten med buljong. Den ska vara precis "genomkokt" (finns det nåt som heter så?) Ta sen upp den och stek lite snabbt för att få en finare yta.
Strimla grönsakerna och woka i olja.
Koka nudlarna -de kan vara lite för hårda för de mjuknar sedan när det blandas.
Stek två ägg och skär i strimlor, krossa cashewnötterna och blanda allt i grönsakerna. Lägg i kycklingen och nudlarna och se till så det blandas jämt.
Jag hade inga mått när jag gjorde såsen men man får liksom avgöra hur mycket smak man vill ha. Jag hade i alla fall fyra delar sweet chilisås, två delar soja, en del fisksås, en del jordnötssmör och ca två delar vatten. Vispa ihop det jämt i en separat skål och häll det sedan över woken och rör om. Klart!

No more Lai-Thai kan jag säga! Jag hade tagit en fin bild men det går inte att lägga upp av någon anledning... 
Blir istället en bild av vad vi akn få se i Munduk!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0