Bulgurotto?
Yes I nailed it!
Blev en grymt god middag av följande påhittade recept:
4 portioner:
3 dl bulgur
ca 6 dl grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
2 charlottenlökar
champinjoner
haricots vertes
125 g grönmögelost med mycket smak (jag hade Saint Agur)
smör att steka i
1 vitlöksklyfta
salt
Koka upp buljongen.
Fräs charlottenlöken i smör (den ska inte få färg, bara bli mjuk)
Häll i bulgur och blanda med löken och smöret så att det blir blankt. Häll på ungefär hälften av vinet!
Fortsätt sedan att hälla på buljongen (och resten av vinet) ungefär 2 dl i taget. Det ska liksom koka in innan du häller på mer, men får inte koka torrt! Rör hela tiden.
Smält smör i en stekpanna på låg värme och pressa i vitlöken -den ska inte få färg! Dela champinjonerna och stek i vitlökssmöret. Dela Harigots vertesen och stek med svampen. Salta lite.
När bulguren har kokat mjuk smular du ner osten och rör tills den är smält. Lägg i champinjoner och haricots vertes i grytan och rör om. Klart!
Jag stekte lax och hade till. Kan vara gott med kyckling också. Då kan man koka med kycklingbuljong istället för grönsaksbuljong.
Frågan är vad man ska kalla det? Är ju som risotto men inte ris. Bulgurotto?

Kommentarer
Postat av: Fiba
Ser riktigt smarrigt ut.
Hoppas du drack vinet som blev över ;) PUSS
Trackback