Mitt i veckan

Igår var jag ledig och hade en lugn och mycket skön dag. Började morgonen med yoga på Sportlife i ett försök att mjuka upp väldigt onda muskler efter måndagens Body combat- och Pumppass!  Sedan långfrukost hemma, en sväng på Maxi och allmänt runtlullande hela dagen. Kvällen blev välbehövligt mys hos familjen.

Gjorde också en lite nyttigare variant av förra veckans middag. De burgarna var väldigt goda, men bacon och bröd är väl inte det bästa egentligen... Igår blev det istället laxburgare och blomkålsmos! Blomkålsmos låter inte så jätte lockande men det här måste ni prova

2 portioner
2 laxfiléer
en äggula
en skvätt matlagningsgrädde
salt
lite gräslök

Mixa laxen och blanda ner ägg, grädde, salt och klippt dill.
Forma biffar och stek i smör

1 blomkålshuvud
½ dl matlägningsgrädde
2 äggulor
1 dl parmesanost
lite färsk persilja
salt

Skär ner blomkålen till buketter och koka i saltat vatten tills de är mjuka.
Mixa med stavmixer tillsammans med ägg, grädde, riven parmesan, salt och hackad persilja. 
Om det ska ätas direkt kan det också vara gott med vitlök. Men om du kommer äta det en, eller ett par dagar senare ska du vara försiktig med det. Jag hade en klyfta i en gång, och två dagar senare smakade det så mycke vitlök att det var näst intill oätligt..  

Men prova det här ! ett gott och nyttigt GI-recept :)



Nu blir det snart fika med mina fina tjejer och sen ska vi svettas på Challange !!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0