Äntligen helg
Denna fredagkväll spenderar jag i lugnet på jobbet tillsammans med P3. Har lite mer mänskligt sällskap idag också, en inhyrd läkare som precis har varit på Bali och bombar mej med tips, hur bra är inte det?! Kanske var hennes resbudget lite över vår men alltid bra med lite inside info så man inte stirrar sej blind på turistsidor..
Igår när jag kom hem påbörjade jag höstens storstädning (kallar den det så behöver jag inte städa förrän i jul igen). Tre timmar tog det men nu är det otroligt fint. Mysigare på något vis. Det är som om alla färger är lite klarare när ett, eller ett par, lager damm är borta. Döda blomblad bortklippta. Alla höst-mys-ljus åker fram efter sommaren. Nytvättade lakan. Mm-mm-mmm, jag somnade gott igår!
I morse var jag uppe tidigt och åkte till Sportlife Rollsbo men pappa, Bobban, Virre och Frida för ett svettigt pumppass -bra start på dagen!
Cyklade senare till Andrea på Strandskolan och promenixade under hennes rast -välbehövlig Andreaboost. Väl hemma mötte jag upp tio pensionärer (farfar+syskon+kusiner) och bjöds med på Fars Hatt-lunch, det kan man ju ändå inte tacka nej till?
Imorgon skall jag, Andrea, Moa och Mange dricka vin och ta en runda i stan. Har en känsla av att det kommer bli en bra kväll!
Lagade lite mat igår med förresten! slänger väl upp receptet bara för att det vart så gott :)
Köttfärs- och spenatfylld aubergine
1 aubergine
köttfärs
fryst spenat
gullök
tomatpuré
vatten
salt, peppar, rosmarin, timjan, chilipeppar
riven ost
Dela auberginen och gröp ur innehållet. Låt ca 1 cm fruktkött (?) vara kvar på alla sidor.
Hacka lök och fräs i smör. Lägg i köttfärsen när löken är mjuk. Tillsätt så mycke spenat som du vill ha.
Blanda ca 1 dl tomatpuré med en halv dl vatten och häll i köttfärsblandningen. Krydda och låt koka ihop ca 10 minuter!
Lägg blandningen i auberginehalvorna och strö osten över. Gratinera i ugnen ca 15 minuter. Min ugn har grillfunktion som jag körde på! Gott och GI-nyttigt :)

Igår när jag kom hem påbörjade jag höstens storstädning (kallar den det så behöver jag inte städa förrän i jul igen). Tre timmar tog det men nu är det otroligt fint. Mysigare på något vis. Det är som om alla färger är lite klarare när ett, eller ett par, lager damm är borta. Döda blomblad bortklippta. Alla höst-mys-ljus åker fram efter sommaren. Nytvättade lakan. Mm-mm-mmm, jag somnade gott igår!
I morse var jag uppe tidigt och åkte till Sportlife Rollsbo men pappa, Bobban, Virre och Frida för ett svettigt pumppass -bra start på dagen!
Cyklade senare till Andrea på Strandskolan och promenixade under hennes rast -välbehövlig Andreaboost. Väl hemma mötte jag upp tio pensionärer (farfar+syskon+kusiner) och bjöds med på Fars Hatt-lunch, det kan man ju ändå inte tacka nej till?
Imorgon skall jag, Andrea, Moa och Mange dricka vin och ta en runda i stan. Har en känsla av att det kommer bli en bra kväll!
Lagade lite mat igår med förresten! slänger väl upp receptet bara för att det vart så gott :)
Köttfärs- och spenatfylld aubergine
1 aubergine
köttfärs
fryst spenat
gullök
tomatpuré
vatten
salt, peppar, rosmarin, timjan, chilipeppar
riven ost
Dela auberginen och gröp ur innehållet. Låt ca 1 cm fruktkött (?) vara kvar på alla sidor.
Hacka lök och fräs i smör. Lägg i köttfärsen när löken är mjuk. Tillsätt så mycke spenat som du vill ha.
Blanda ca 1 dl tomatpuré med en halv dl vatten och häll i köttfärsblandningen. Krydda och låt koka ihop ca 10 minuter!
Lägg blandningen i auberginehalvorna och strö osten över. Gratinera i ugnen ca 15 minuter. Min ugn har grillfunktion som jag körde på! Gott och GI-nyttigt :)

Kommentarer
Trackback